دانشجویان آمار زیستی

دانشجویان آمار زیستی

آمار؛تصویر دیروز، آیینه امروز،دورنمای فردا
دانشجویان آمار زیستی

دانشجویان آمار زیستی

آمار؛تصویر دیروز، آیینه امروز،دورنمای فردا

ارائه مقاله به صورت پوستر در کنفرانس بین المللی پیشگیری و کنترل سرطان

مقاله اینجانب در هشتمین کنگره بین المللی پیشگیری و کنترل سرطان و هشتمین کنفرانس منطقه ای آسیا پاسیفیک  به صورت پوستر ارائه شد. این کنفرانس  از  10 الی 12 آبان ماه 1394در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار گردید.

Identifying High-Risk Clusters of Gastric Cancer Incidence in Iran,2004-2009

تبریک روز دانشجو

16 آذر روز دانشجو را به تمامی دانشجویان خصوصاً دانشجویان آمار زیستی تبریک گفته، موفقیت و سلامتی تمامی عزیزان را خواستارم.

کسب شناسه دیجیتالDOI برای مقالات توسط انجمن آمار ایران

انجمن آمار ایران موفق به کسب شناسه دیجیتال  Digital Object Identifier) DOI) برای مقالات علمی پژوهشی نشریات انجمن آمار ایران از جمله علوم آماری و JIRSS شد.شناسه DOI برای شناسایی اسناد الکترونیکی برخط مورد استفاده قرار می‌گیرد. مجله با کسب این شناسه کد منحصر به فرد برای هر مقاله ایجاد می‌کند که موجب علم سنجی معتبر مقالات می‌شود.

تفاوت ISI, ISC, PubMed, Scopus, Thomson

رتبه بندی مجلات(مقالات) بین المللی و داخلی از نظر اعتبار و امتیاز

مجلات بین المللی

اگر بخواهیم مجلات بین اللملی را از نظر درجه و اعتبار بررسی کنیم، بایستی تفاوت موسسات اصلی نمایه کننده(ایندکس) مجلات را بدانیم. در حالت کلی چهار ایندکس کننده معتبر بین المللی در علوم مختلف عبارتند از شرکت تامسون رویترز(Thomson Reuters)، اسکوپوس(Scopus)، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC)  و در زمینه پزشکی هم پاب مد(PubMed) مهمترین ابزار برای جستجوی پایگاه داده های آزاد (دیتابیس) مدلاین است.  

ادامه مطلب ...

مقاله : مدل‌بندی نقاط پرخطر بروز سرطان معده در مردان و زنان طی سال‌های 88-1384

سومین مقاله برگرفته از پایان نامه اینجانب در هفته نامه دانشکده پزشکی اصفهان منتشر شد. این هفته نامه در پایگاه های متعددی از جمله Scopus نمایه می شود.

 

مدل‌بندی نقاط پرخطر بروز سرطان معده در مردان و زنان طی سال‌های 88-1384

امیر کاوسی, یوسف بشیری, یداله محرابی, کوروش اعتماد

چکیده

مقدمه: سرطان معده در مردان اولین و در زنان سومین سرطان شایع می‌باشد. در این مطالعه به ارایه‌ی مدل توزیع جغرافیایی سرطان معده و شناسایی خوشه‌های پرخطر این سرطان بر حسب جنس به طور جداگانه و با استفاده از آماره‌ی کاوشی فضا- زمان پرداخته شد.

روش‌ها: این مطالعه از نوع کاربردی بود و داده‌های گزارش‌ شده‌ی سیستم ثبت سرطان در ایران به تفکیک استان‌ها برای سال‌های 1384 تا 1388 مورد استفاده قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آماره‌ی کاوشی فضا- زمان، شناسایی خوشه‌ها از نرم‌افزار SaTScan و برای پهنه‌بندی توزیع سرطان معده و نمایش خوشه‌ها در کشور از نرم‌افزار ArcGIS10 استفاده شد.

یافته‌ها: محتمل‌ترین خوشه برای مردان استان‌های اردبیل، گیلان، زنجان، آذربایجان ‌شرقی، قزوین، آذربایجان ‌غربی، کردستان، همدان، تهران و مازندران در دوره‌ی زمانی 1387 تا 1388 شامل گردید که از لحاظ آماری معنی‌دار بود. محتمل‌ترین خوشه برای زنان استان‌های اردبیل، گیلان، زنجان، قزوین، آذربایجان‌ غربی، کردستان، همدان، تهران، مازندران، قم، سمنان و مرکزی شامل شد.

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که توزیع سرطان معده در جمعیت مردان و کل جمعیت مشابه است. برای جمعیت زنان الگوی توزیع سرطان معده کمی متفاوت می‌باشد. غربالگری برای تشخیص زود هنگام سرطان معده در مناطق پرخطر توصیه می‌شود.


دانلود

آخرین نتایج سطح بندی نشریات علوم پزشکی-1392

آخرین نتایج سطح بندی نشریات علوم پزشکی که مربوط به سال 1392 می باشد، منتشر شد. در فایل های زیر نحوه امتیاز دهی و هم چنین رتبه بندی نشریات علوم پزشکی مشخص شده است.

دانشجویان و پژوهشگران محترم حوزه پزشکی می توانند اطلاعات مفیدی را از این دو فایل، مخصوصا برای درجه علمی نشریات و هم چنین تعجیل نشریات در انتشارات پیدا کنند.


نحوه امتیازدهی نشریات

درجه بندی نشریات

مقاله: شناسایی خوشه‌های پرخطر موارد بروز سرطان معده در ایران

شناسایی خوشه‌های پرخطر موارد بروز سرطان معده در ایران با استفاده از آماره کاوشی فضا-زمان طی سال‌های 1388-1384

امیر کاوسی، یوسف بشیری* ، یداله محرابی، کوروش اعتماد

 

چکیده

مقدمه: سرطان معده دومین سرطان شایع و کشنده‌ترین سرطان در ایران به شمار می‌آید. در این پژوهش به پهنه‌بندی و توزیع جغرافیایی سرطان معده و شناسایی خوشه‌های پرخطر این سرطان با استفاده از آماره کاوشی فضا- زمان پرداخته شده است.

روش‌ها : این مطالعه از نوع کاربردی بود. داده‌های مورد نیاز آن از گزارش‌های ثبت سرطان اداره سرطان مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استخراج شد. این داده‌ها به تفکیک استان‌ها برای یک دوره 5 ساله از سال 1384 تا 1388 ثبت شده بودند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات و شناسایی خوشه‌ها از نرم‌افزار SaTScan و برای پهنه‌بندی توزیع سرطان معده و نمایش خوشه‌ها در کشور از نرم‌افزارArcGIS10  استفاده شد.

یافته‌ها: پس از تجزیه و تحلیل سه خوشه پرخطر شناسایی گردید. محتمل‌ترین خوشه، استان‌های اردبیل، گیلان، زنجان، آذربایجان‌شرقی، قزوین، آذربایجان‌غربی، کردستان، همدان، تهران و مازندران را در دوره زمانی 1387 تا 1388 شامل گردید که از لحاظ آماری در سطح 0/05 معنی‌دار بود. علاوه بر محتمل‌ترین خوشه، دو خوشه‌ی ثانویه نیز به دست آمد. خوشه‌ی ثانویه اول، شامل استان‌های خراسان جنوبی، کرمان و خراسان رضوی و از لحاظ آماری معنی‌دار به دست آمد. خوشه ثانویه دوم استان کهگیلویه و بویراحمد را در بر می‌گرفت که از لحاظ آماری معنی‌دار نبود.

بحث و نتیجه‌گیری:

نقاط پرخطر با استفاده از آماره کاوشی فضا – زمان شامل استان‌های شمالی، شمال‌غربی و مرکزی خصوصاً اردبیل، کردستان، مازندران و گیلان می‌باشد. پیشنهاد می‌شود آزمایشات غربالگری در نقاط پرخطر و مطالعات اپیدمیولوژیک بیشتری برای پیاده‌سازی برنامه‌های پیشگیری از آن صورت پذیرد.

کلمات کلیدی: سرطان معده، آماره کاوشی فضا- زمان، شناسایی خوشه، پهنه‌بندی بیماری

دانلود